Menu

Platform beveiliger: spot jij tijdig verdachte situaties rond het vliegtuig?

Als platform-beveiliger let jij goed op en zie jij tijdig verdachte situaties. Je zorgt ook voor extra veiligheidsmaatregelen indien dat nodig is. Je zorgt dat alle veiligheidseisen gerespecteerd worden en bewaakt letterlijk het vliegtuig. Vanuit de cabine en het platform tot in het bagageruim. Het vliegtuig vertrekt pas zodra jij het veilig verklaart. Daarna staat het volgende vliegtuig klaar.

Werken als Platform beveiliger op Luchthaven Schiphol

Platform-beveiliger zijn is verantwoordelijke werk dat ook in regen en wind goed uitgevoerd moet worden. Je bent niet bang voor de elementen en houdt van buiten zijn. Je blijft altijd scherp en alert. Door jou kan heel het vliegtuig met passagiers, bagage en vracht veilig vertrekken.

Dit ga je doen als Platform beveiliger

Jij neemt verantwoordelijkheid over het controleren van de cabine en het vliegtuig. Als platform-beveiliger controleer en observeer jij daarnaast ook het vliegtuigpersoneel. Dat doe je bij high-risk vluchten met bestemmingen waarbij extra veiligheid en controle nodig is. Kortom:
  • Je observeert en controleert het personeel in en rondom het vliegtuig
  • Je doorzoekt de cabine van het vliegtuig om voorwerpen op te sporen die (mogelijk) een gevaar zijn
  • De veiligheid van het vliegtuig, personeel en passagiers is jouw verantwoordelijkheid

Doorgroeimogelijkheden binnen de logistiek op Schiphol

Als het werken als platformmedewerker je goed bevalt zijn er diverse mogelijkheden om door te groeien. Misschien past het jou goed om het 'omdraaiproces' aan te sturen als Turnaround Coordinator ? Of lijkt het je mooi om het vliegtuig te tanken of te verslepen naar de startbaan of hangar? De mogelijkheden zijn ongekend en heel divers.

Meld je aan voor een baan

Interesse in een baan binnen dit vakgebied op Schiphol? Meld je aan via dit formulier en een van de bedrijven op Schiphol neemt vrijblijvend contact met je op. 
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.