Menu

Ticketing Agent: Problemen oplossen met een glimlach

Als ticketing agent verstrek jij de juiste informatie aan passagiers en blijf jij altijd rustig onder druk. Jouw einddoel is om ontevreden passagiers dusdanig op weg te helpen zodat zij hun ervaring alsnog als positief beschrijven. Onze reizigers maak jij altijd blij, wat de situatie ook is. Dat zorgt blije passagiers en dat is voor iedereen prettig.

Werken als Ticketing Agent op Luchthaven Schiphol

Werken als ticketing agent houdt in dat jij het eerste aanspreekpunt bent voor passagiers zodra zij reisproblemen ervaren. Dat zijn enorm belangrijke contactmomenten voor de reiziger en de luchthaven. Samen met collega’s zorg jij ervoor dat deze situaties op een fijne manier worden opgelost.

Dit ga je doen als Ticketing Agent

Je boekt tickets om als ticketing agent of regelt een hotel voor passagiers indien dat nodig is. Daarnaast verwerk je boekingen en reserveringen van reizigers. Ook zorg jij ervoor dat alles gestroomlijnd loopt in lijn met de afspraken met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Bij meldingen over vertragingen of andere calamiteiten treed jij daadkrachtig op. Verder bestaan je werkzaamheden uit:
  • Het oplossen van problemen bij reserveringen tussen airline en passagier
  • Het verwerken van boekingen tot een reservering of ticket
  • Afhandelen en verwerken van Special Service Requests
  • Het afgeven van tickets in naam van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij
  • Het innen van incasso’s op deze tickets t.b.v. de gecontracteerde partij