Menu

Platform Medewerker op Schiphol: Ontdek heel het vliegtuig

Als platform medewerker op Schiphol ben jij een van de belangrijkste schakels. Het af- en aanvliegen van vliegtuigen verloopt soepel door jouw inzet. Tijdens het afhandelproces zorg jij voor het laden en lossen van vliegtuigen. De vracht pallets en bagage komt door jou altijd op de juiste bestemming aan. Je bent niet bang voor fysiek werk en weet van aanpakken. Ook bij regen en wind heb jij er geen moeite mee om op het platform te werken. Weer of geen weer, jou krijgen ze niet klein.

Werken als Platform medewerker op Luchthaven Schiphol

Laden en lossen doe jij in de luchtvaart samen met collega’s. Zo ben je samen verantwoordelijk voor het vliegtuig en kan het veilig vertrekken. Ook hou jij de veiligheid van jou en je collega’s goed in de gaten op het platform. Dat is jullie unieke werkplek waar jullie samen zorgen voor de veiligheid. Naast het landingsgestel of in het bagageruim. In deze functie ontdek je heel het vliegtuig!

Dit ga je doen als Platform medewerker

Zodra het vliegtuig op de juiste plaats staat zet jij de wielen van het vliegtuig vast. Jij zorgt ervoor dat de vracht en de passagiers veilig het vliegtuig kunnen verlaten. Ook koppel jij de bagageband veilig aan het vliegtuig zodat alle koffers uit het bagageruim gehaald kunnen worden. Vertrekt de vlucht? Dan zorg jij dat bagage en vracht volgens de juiste instructies aan boord komt. Door jou en je collega’s kan het vliegtuig op tijd vertrekken. Overige werkzaamheden zijn:
  • Gebruikmaken van Ground Support Equipment en til-hulpmiddelen
  • Het plaatsen van remblokken, pionnen en de vliegtuigtrap
  • Laden en lossen van post, vracht en bagage
  • Aansluiten en bedienen van de bagageband

Doorgroeimogelijkheden binnen de logistiek op Schiphol

Als het werken als platformmedewerker je goed bevalt zijn er diverse mogelijkheden om door te groeien. Misschien past het jou goed om het 'omdraaiproces' aan te sturen als Turnaround Coordinator ? Of lijkt het je mooi om het vliegtuig te tanken of te verslepen naar de startbaan of hangar? De mogelijkheden zijn ongekend en heel divers.

Bekijk actuele vacatures

Er zijn geen alternatieve vacatures beschikbaar.

Meld je aan voor een baan

Interesse in een baan binnen dit vakgebied op Schiphol? Meld je aan via dit formulier en een van de bedrijven op Schiphol neemt vrijblijvend contact met je op. 
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.