Menu

Turnaround Coördinator: Omgedraaid staat netjes

Als Turnaround Coördinator heb je een belangrijke taak. Samen met een team zorg jij dat vliegtuigen snel en veilig ‘omgedraaid’ worden. Hierdoor kunnen gelande passagiers en bagage het vliegtuig uit om ruimte te maken voor een nieuwe vlucht. Om dit te coördineren zijn communicatieve vaardigheden en stressbestendigheid van groot belang. Jij overziet het afhandelingsproces en lost problemen eenvoudig op. Daarnaast draag jij zorg voor de naleving van de veiligheidsprocedures.

Werken als Turnaround Coördinator op Luchthaven Schiphol

Deze afwisselende functie is uitdagend en voer je uit op een unieke locatie: onder het vliegtuig. Door jouw aansturing vertrekt het vliegtuig zorgeloos en op tijd vanaf Schiphol naar haar volgende bestemming.

Dit ga je doen als Turnaround Coördinator

Zodra het vliegtuig binnen is leg jij blokken bij de wielen en controleer jij het vliegtuig aan alle kanten. Met jouw team zorg jij als Turnaround Coördinator ervoor dat bagage veilig en snel uitgeladen wordt. Daarna maken jullie het vliegtuig klaar voor vertrek. De belading van het vliegtuig loopt vlot dankzij jouw coördinatie. Je houdt contact met de cockpit en de crew en communiceert met collega’s aan de gate. Hierdoor weten zij wanneer passagiers aan boord mogen. Daarnaast bestaan jouw werkzaamheden uit:
  • Controleren of alle betrokken partijen aanwezig zijn (catering, schoonmaak, etc)
  • Contact houden met bemanning, platform medewerkers en gate-medewerkers
  • Jij hebt regie over de ‘turnaround’
  • Controleren of alle partijen doen wat afgesproken is
  • Zorgen voor de naleving van verschillende veiligheidsprocedures
  • Je stuurt bij daar waar het nodig is
  • Je bent het aanspreekpunt voor interne en externe klanten

Doorgroeimogelijkheden binnen de logistiek op Schiphol

Vanuit de functie van turnaround coordinator kan je je verder ontwikkelen in een leidinggevende functie zoals bijvoorbeeld shiftleader of dutymanager . De teams worden dan groter en ook jouw verantwoordelijkheid.

Bekijk actuele vacatures

Er zijn geen alternatieve vacatures beschikbaar.

Meld je aan voor een baan

Interesse in een baan binnen dit vakgebied op Schiphol? Meld je aan via dit formulier en een van de bedrijven op Schiphol neemt vrijblijvend contact met je op. 
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.