Menu

Vliegtuigsleper: Geen eigen trekhaak vereist

Als vliegtuigsleper neemt het vliegtuig je letterlijk onder haar vleugels. Op deze bijzondere werkplek zorg jij dat het vliegtuig achteruit rijdt of versleept wordt naar een andere locatie. Je bent constant op de hoogte van wijzigingen in regelgeving en de verkeersregels van luchthaven Schiphol. Dit is dan ook een zeer verantwoordelijke baan. Mede door jouw inzet kunnen vliegtuigen vertrekken of onderhoud krijgen in de hangar.

Werken als Vliegtuigsleper op Luchthaven Schiphol

Zo’n vliegtuig achter je aanslepen is natuurlijk anders dan een caravan. Het werken als vliegtuigsleper moet dan ook echt veilig gebeuren. Dit werk doe je meestal samen met een collega. De een bestuurt doorgaans de trekker. De ander zit dan in de cockpit, houdt overzicht en communiceert met de verkeerstoren.

Dit ga je doen als Vliegtuigsleper

Jij koppelt de push-back truck daadkrachtig vast aan het vliegtuig. Je duwt het vliegtuig achteruit zodat het daarna veilig naar de startbaan kan rijden. Soms moeten vliegtuigen naar de hangar. Dan sleep jij het vliegtuig daarnaartoe. Hiervoor communiceer je met de grond-verkeersleiding, de crew en degene die de take-out verzorgt. Let wel op: Door alle regels en procedures is dat niet eenvoudig. En veiligheid staat boven alles! Dit ga je doen als vliegtuigsleper:
  • Je koppelt vliegtuigen aan voor een push-back
  • Je sleept vliegtuigen van en naar de opgegeven locatie
  • Je communiceert met de grond-verkeersleiding, crew en de eindverantwoordelijke

Doorgroeimogelijkheden binnen de logistiek op Schiphol

Alle processen op Schiphol vormen een grote, uitdagende logistieke puzzel. De functie van vliegtuigsleper is daarin een belangrijke schakel. Naast deze baan zijn er diverse mogelijkheden om door te groeien naar bijvoorbeeld een coordinerende of leidinggevende functie.

Bekijk actuele vacatures

Er zijn geen alternatieve vacatures beschikbaar.

Meld je aan voor een baan

Interesse in een baan binnen dit vakgebied op Schiphol? Meld je aan via dit formulier en een van de bedrijven op Schiphol neemt vrijblijvend contact met je op. 
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.