Menu
Loopbaan

Van Horecaheld tot Recruiter: Serina werkt al 13 jaar met trots op Schiphol

Publicatiedatum: 09 juli 2025 Leestijd: minuten
Op Schiphol werken duizenden mensen in een wereld die 24 uur per dag doorgaat. Geen dag is hetzelfde, en er zijn volop kansen om door te groeien. Dat bewijst Serina Lassooij (34), nu Recruiter bij HMSHost, het bedrijf achter meer dan 75 horecalocaties op de luchthaven.

“Als klein meisje wilde ik altijd kok worden,” vertelt Serina. “Ik had een enorme passie voor koken en bakken. Mijn eerste bijbaan was op mijn 14e, als serveerster op het strand van Noordwijk. Daarna ben ik naar de middelbare hotelschool Mondriaan in Den Haag gegaan en liep ik stage in verschillende keukens, onder andere bij het Hilton.”

Tijdens haar stages ontdekte Serina dat werken in de keuken fysiek zwaar is, maar ze merkte ook dat ze goed was in het verbinden van keuken en bediening. Na haar opleiding wilde ze vooral één ding: aan de slag. Ze begon op Schiphol als Shiftleader bij Café Chocolat en later bij bread. Tegelijkertijd volgde ze via HMSHost een Associate’s Degree Hospitality Management bij Stenden in Leeuwarden.

Stap voor stap doorgroeien
Serina bleef ambitieus. Toen er een vacature kwam voor Hospitality Manager bij de Amsterdam Bread Company in Lounge 2, liet ze haar interesse blijken. “Mijn leidinggevende vond het nog wat vroeg, maar stelde een tussenstap voor. Zo ben ik in vijf jaar tijd via verschillende functies toch doorgegroeid.”

Uiteindelijk werd Serina Hospitality Manager. “Dat vond ik geweldig. Als Hospitality Manager ben je eigenlijk ondernemer: je bent verantwoordelijk voor de inkomsten en uitgaven, én voor de planning van je team.”

Openheid en eerlijkheid vindt Serina belangrijk. “Praat met elkaar in plaats van over elkaar. Dan kun je dingen oplossen en weten mensen waar ze aan toe zijn.”

Van horeca naar HR
Toen kwam COVID en stond alles ineens stil. “Ik vond het verschrikkelijk. Ik miste mijn werk, mijn collega’s en de reuring. Toen we weer open mochten, was ik zó trots en blij.”

Na de pandemie kreeg Serina een bijzondere vraag van collega Melissa Sloetjes van de afdeling People & Culture: of ze wilde ondersteunen als Recruiter. “Dat was even slikken, want het was totaal buiten mijn comfort zone. Maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Het werk is leuk en afwisselend, en ik leer elke dag bij.”

Als Recruiter stuurt Serina onder andere uitzendbureaus aan die flexkrachten leveren. Ook organiseert ze sollicitatiebijeenkomsten. Sinds kort is ze moeder van een dochter van vijf maanden. “Dan zijn die regelmatige werktijden wel fijn.”

Serina ziet nog veel kansen, vooral bij jonge medewerkers. “Generatie Z is misschien wat wispelturig, maar ze zijn slim. Ze vinden vaak simpele oplossingen die tijd en energie besparen. Dat is toch top?”

Na dertien jaar op Schiphol zit Serina nog vol ambitie. “Ik heb het enorm naar mijn zin en weet zeker dat ik in deze functie nog veel kan leren. Hier zit ik voorlopig goed!”