Menu
Stage Finance Accounting Services Record to Report Financieel-administratief Hbo KLM

Wil jij ervaring opdoen in een uitdagende financiële omgeving? En verantwoordelijk zijn voor dagelijkse rapportages en analyses en meewerken aan interessante projecten? Dan is deze stage bij Financial Accounting Services (FAS NL) wat voor jou!

Waar kom je te werken?

Jouw stoel staat op Schiphol bij de afdeling Record to Report (R2R) van FAS NL. Je werkt in een team van experts, die je echt bij het proces betrekken. Dit is de ideale omgeving om te leren!
FAS bestaat uit ongeveer 60 collega’s die zorgen voor:
De facturatie naar klanten of andere luchtvaartmaatschappijen, voor de KLM-thuismarkt en wereldwijde AFKL Cargoverkopen.
Het betaalverkeer richting alle leveranciers voor de FAS NL klanten
De boekhouding van alle KLM bedrijfsonderdelen zoals Flight Operations, Inflight en Ground Services en AFKL Cargo
Alle rapportages om onze processen zo efficiënt en effectief mogelijk neer te zetten.

Wat ga je doen?

Als meewerk stagiair(e) krijg je een kijkje achter de schermen bij het Finance Accounting Services Netherlands (FAS NL) van KLM. Hier bedienen wij de KLM-thuismarkt, KLM Cityhopper (KLC), Air France KLM Cargo (AFKL Cargo) en Engineering & Maintenance. Omdat FAS NL zowel het Purchase to Pay, Order to Cash als het Record to Report proces bevat, zijn de werkzaamheden zeer divers.
Door de veelzijdigheid van het Record to Report proces en de veranderingen binnen de afdeling, krijg je de mogelijkheid om de huidige bedrijfsprocessen binnen de afdeling te herzien en te optimaliseren.
Voorbeelden van werkzaamheden zijn:
Het opstellen van balansrapportages
De kwaliteit van de boekhouding controleren
Ondersteuning bieden bij procesverbeteringen en dagelijkse werkzaamheden
Ondersteuning bieden aan het creëren en onderhouden van procesbeschrijvingen.
Er wordt vooral gekeken waar op dat moment behoefte aan is en welke werkzaamheden geschikt zijn voor jou als stagiair(e).

Herken jij jezelf in dit profiel?

Je bent een HBO- of WO-student op het gebied van bedrijfskunde, financiën of een vergelijkbare studie. Bij alles wat je doet, heb je heel duidelijk het doel voor ogen. Je kunt uitstekend analyseren, bent nauwkeurig en resultaatgericht. Zelfstandig werken in een team is voor jou geen probleem.
Verder neem je mee:
Een goede beheersing van de Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling.
Kennis van systemen als SAP, BI en/of Excel is een pre.
Tot slot dien je beschikbaar te zijn voor een periode van minimaal 20 weken, 4 tot 5 dagen per week. Wij bieden de mogelijkheid om hybride te kunnen werken.

Wat bieden we jou?

KLM biedt jou een zeer leerzame ervaring in een dynamische organisatie waarin jij een belangrijke rol gaat krijgen. Je kunt jezelf in deze stage, op persoonlijk en professioneel vlak, sterk ontwikkelen. Daarnaast biedt deze stage je de mogelijkheid om je netwerk op te bouwen, doordat je je met veel verschillende KLM'ers om tafel gaat zitten!
Een ander voordeel van een stage binnen KLM is de vereniging door en voor stagiair(e)s; KLM Taxibaan. Deze vereniging vergroot je netwerk en verzorgt gezellige evenementen en interessante excursies binnen de KLM-organisatie. Ook is er sprake van een stagevergoeding.

Extra stagekenmerken
  • 02-09-2024
  • Finance of Bedrijfskunde
  • Nee
  • Nee
  • € 0,00 p/m
  • Nee
* VGB: Verklaring van Geen Bezwaar
Contact over sollicitatieproces
Sharon Kustarjo

Hoe werkt het solliciteren op deze stageplaats?

Je solliciteert altijd direct bij het bedrijf waar jouw interesse ligt, zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Lekker gemakkelijk, direct en snel! Na je sollicitatie neemt het bedrijf contact met je op voor eventuele vervolgstappen.
  • Direct reageren op stageplaats bij werkgever
  • Stagebedrijf neemt contact op
  • Eventuele vervolgstappen
  • Een stageplaats op Schiphol?