Menu

Luchtvaarttechniek is een fascinerend vakgebied dat de perfecte mix biedt van technologie, innovatie en passie voor luchtvaart. Het stelt professionals in staat om complexe vliegtuigen te begrijpen, te onderhouden en te verbeteren.

Het vak vereist diepgaande kennis van aerodynamica, materialen, elektronica en mechanica. Luchtvaarttechnici dragen bij aan de veiligheid en efficiëntie van vliegtuigen, waardoor ze betrouwbaar en geavanceerd blijven.

De constante ontwikkelingen technologieën dagen experts uit om problemen op te lossen en innovaties te omarmen, waardoor het vak nooit saai wordt. Kortom, luchtvaarttechniek is een boeiend en lonend vakgebied voor degenen die gepassioneerd zijn door vliegtuigen en technologische vooruitgang. Stap in de dynamiek van techniek.

Draag bij aan de veiligheid, efficiëntie en innovatie op Schiphol

Schiphol is een gigantisch logistiek proces dat nooit stopt. 1400 bedrijven en ruim 60.000 medewerkers zorgen dagelijks voor dat iedere passagier en elk pakket op de juiste bestemming aankomt. Enorm uitdagend én een grote verantwoordelijkheid om dit dagelijks te laten slagen. Word jij hier binnenkort onderdeel van?

Doorgroeimogelijkheden binnen de techniek


Er zijn verschillende beroepen en doorgroeimogelijkheden voor mensen in de luchtvaarttechniek op Schiphol.

Technische beroepen:

  • Vliegtuigtechnicus: Dit omvat het onderhoud, de reparatie en de inspectie van vliegtuigen.
  • Avionica-technicus: Specialiseert zich in het onderhoud en de reparatie van elektronische systemen in vliegtuigen.
  • Luchtvaartingenieur: Houdt zich bezig met het ontwerp, de ontwikkeling en de verbetering van vliegtuigsystemen en -onderdelen.
  • Luchtvaartonderhoudsmanager: Verantwoordelijk voor het coördineren van onderhoudsactiviteiten en het beheren van personeel in een onderhoudsorganisatie.

Doorgroeimogelijkheden op de luchthaven Schiphol:

  • Onderhoudsmanager: Leidt en beheert het onderhoudsteam, verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van onderhoudsactiviteiten.
  • Kwaliteitsmanager: Zorgt voor de naleving van de luchtvaartvoorschriften en kwaliteitsnormen binnen het onderhoudsproces.
  • Technisch directeur: Biedt strategische leiding en richting aan de technische operaties van een luchtvaartorganisatie.

Bovendien kunnen mensen met ervaring en expertise in luchtvaarttechniek op Schiphol ook doorgroeien naar gespecialiseerde technische consultancy- of trainingsfuncties, of zelfs naar managementposities op internationaal niveau binnen de luchtvaartindustrie.

Deze bedrijven hebben regelmatig vacatures in techniek

Bekijk snel wat bij jou past en solliciteer direct bij jouw favoriete werkgever!

Meld je aan voor een baan

Interesse in een baan binnen dit vakgebied op Schiphol? Meld je aan via dit formulier en een van de bedrijven op Schiphol neemt vrijblijvend contact met je op. 
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.