Menu

Welkom bij dnata!

Fasten your seatbelt, ben jij klaar voor je volgende stap?

Werken bij dnata Nederland

dnata, onderdeel van de Emirates group, is een snelgroeiende luchtvaartafhandelaar (catering, travelservices, groundhandling en cargo). In Nederland zijn wij dagelijks bezig met de grondafhandeling van passagiers- en vrachtvluchten. Sinds 2015 is dnata actief op Schiphol met bijna 700 medewerkers. Naast de traditionele passagiers- en vrachtafhandeling, biedt dnata Nederland een uniek pakket services aan zoals Schiphol Animal Center, koelfaciliteiten, handling van pharmaceuticals en post/ pakketten voor e-commerce klanten.

Bij dnata zijn wij op zoek naar collega’s die met dynamiek om kunnen gaan en alles op alles zetten om onze missie om ‘most admired air services provider in the world’ te zijn, waar te maken. Je kunt een dynamische baan verwachten, waarbij geen dag hetzelfde is en elke dag nieuwe uitdagingen met zich meebrengt.

Verder bieden wij (natuurlijk) een veilige werkplek met een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, prettige werksfeer, ruimte voor eigen initiatief, trainingsmogelijkheden via onze dnata Training Academy, training ‘on the job’ en zijn er voldoende mogelijkheden om door te groeien.


Waarom werken bij dnata

dnata is volop in ontwikkeling en we zijn trots op het feit dat we in 2024 een volledig geautomatiseerde vrachtfaciliteit mogen openen op Schiphol Zuid-Oost. dnata zal voldoen aan de hoogste industrie- en duurzaamheidsnormen, wat aanzienlijk veel voordeel zal opleveren voor onze medewerkers en partners. Deze investering Op Amsterdam Airport Schiphol onderstreept de inzet van dnata voor innovatie en kwaliteit in de wereldwijde vrachtindustrie. En zeg nou zelf, bij zo’n innovatieve organisatie wil je toch werken!
Door al deze ontwikkelingen is geen enkele dag hetzelfde bij dnata. Of je nu bij Passenger Services, Bagage & Platform, Cargo of Airside werkt, de dynamiek en uitdagingen binnen de luchtvaart zijn iedere dag weer anders. Je leert hierdoor om te gaan met verschillende soorten situaties, passagiers en vracht.

  • Bij Passenger Services ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van passagiers en hun bagage voor verschillende luchtvaartmaatschappijen, wat het werk ontzettend afwisselend maakt. We zijn dan ook altijd op zoek naar (nieuwe) collega’s die zich willen ontwikkelen in of naar de functies van Junior of Senior Passenger Services Agent, Flight Dispatcher of Duty Manager.
  • Bij Bagage & Platform ben je als Medewerker Bagage & Platform onder andere bezig met het laden en lossen van passagiersbagage en kun je doorgroeien naar senior en coördinerende rollen.
  • Aan de Cargo kant hebben we verschillende functies op ons import-en export kantoor, zoals de functie van Office Employee. Je kunt je binnen een jaar ontwikkelen naar een allrounder en op termijn kun je doorgroeien naar een senior rol. En wil je meer specialistisch te werk gaan, dan kun je aan de slag als Special Cargo Checker.
  • In onze Cargo loodsen hou je je bezig met het vrachtproces, waarin je zonder ervaring kunt starten en werkzaamheden oppakt zoals het ‘netten’ van de vracht. Als je dit onder de knie hebt en een beetje 3D inzicht hebt, dan kun je je ontwikkelen als vrachtbouwer. Vervolgens wordt je ingewerkt bij de ‘ deuren’, zodat je na verloop van tijd kunt doorgroeien naar de rol van allround vracht medewerker.
  • Bij Airside Cargo hebben we verschillende functies zoals Employee Ramphandling, Vrachtrijders, Pushback Chauffeur en Senior Employees, zodat dat de vracht daadwerkelijk in het vrachtvliegtuig terecht komt. Ook hier kun je ontwikkelen tot een allround medewerker.
  • Uiteraard hebben we ook leuke staff functies op kantoor, onder andere de afdelingen HR, Finance, IT, Facility, Training Academy en Quality, waarin we alles doen om de business zo goed mogelijk te ondersteunen.
Voor alle functies binnen dnata geldt dat er volop doorgroeimogelijkheden aanwezig zijn. Of je nu als starter zonder ervaring start, we helpen je graag ontwikkelen naar onze allround, senior of leidinggevende functies. Dit doen we vanuit de dnata Training Academy en onze trainingen on the job. Kortom, je hebt je carriere planning zelf in de hand, maar hierdoor zijn de mogelijkheden ontelbaar!