Menu

Werken bij brandweer op Schiphol

Welkom in onze wereld

Kom werken bij de brandweer op Schiphol

Safety & Environment
Een veilige en gezonde luchthaven op elk moment van de dag en nacht. Voor alle passagiers, medewerkers en partners. Dat is de missie van Business Area Safety & Environment. Met het werken volgens wet- en regelgeving en het treffen van preventieve maatregelen zorgen wij voor een zo veilig mogelijke luchthaven en een gezonde werkomgeving. Is er toch een incident? Dan treden onze mensen van de crisisbeheersing- en bestrijding doeltreffend op. Ook werken we actief aan verduurzaming. De energietransitie en de bijbehorende elektrificatie van de luchthaven brengen veel uitdagingen met zich mee. Op het gebied van milieu én veiligheid. Van brandweerpersoneel tot specialisten op het gebied van safety. Samen zetten we ons in voor de bescherming van mens en milieu.


Bijzonderheden van de functie
De functie wordt gedraaid in een 24-uurs dienstrooster (gemiddeld twee per week). Houd er rekening mee dat dit fysiek, mentaal, maar ook sociaal impact heeft. Dit element van de functie moet je zeker niet onderschatten.

De eerste zes maanden staan in het teken van jouw opleiding, waarbij je wordt opgeleid tot Manschap bij brandweer Schiphol. Gedurende dit traject loop je “dagdienst”. Zodra je de interne opleiding met goed gevolg hebt afgerond, ben je in staat zelfstandig te functioneren en stap je in de 24-uurs dienst.

Een unieke werkplek

‘Als brandweer op Schiphol ben je 24/7 onderdeel van de luchthaven, het is een unieke locatie om te werken.'


Bekijk een mooie impressie via Youtube: Kom jij bij de brandweer op Schiphol?